Zorgverlener Cordaan vergroot efficiëntie en security met Extreme Networks

7 april 2021 om 13:44

Extreme Networks heeft Cordaan geholpen met de vervanging van de netwerkinfrastructuur door 3.000 ExtremeWireless AP410 Wi-Fi 6 cloud-managed access points en 650 ExtremeSwitching switches die worden beheerd vanuit netwerkmanagementplatform ExtremeCloud IQ. De complete infrastructuur van een van de grootste zorgverleners van Nederland werkt nu met Extreme Fabric Connect dat zorgt voor veilig gebruik van verbonden medische apparaten en sterk verbeterd netwerkbeheer voor het IT-team.

Cordaan is een van de grootste zorgverleners van Nederland en is nu in staat de kosten te verlagen en kan beter inspelen op de groeiende eisen van bezoekers en medische apparaten. Cordaan kan met de nieuwe flexibele en kosteneffectieve cloudtechnologieën zijn verspreide zorgnetwerk nu ook eenvoudiger beheren en schalen. Patiënten en medewerkers krijgen nu beschikking over betrouwbare connectiviteit en medische IoT-apparaten werken nu veilig op alle 120 locaties.

Patiëntzorg verbeteren

De technologie van Extreme helpt Cordaan’s met verbeterde efficiëntie en daarmee kan het IT-team zich concentreren op nieuwe initiatieven die de patiëntzorg verbeteren. “Alles wat we bij Cordaan doen, is gericht op het bieden van een zo comfortabel mogelijke ervaring voor onze patiënten en het voorzien in de meest geavanceerde behandelingen en zorg”, zegt Rob Bergfeld, Managed ICT Services bij Cordaan. “Ons netwerk speelt hierin een belangrijke rol. De nieuwe veilige, flexibele en veerkrachtige cloudinfrastructuur was nodig om te beantwoorden aan de stijgende vraag van duizenden persoonlijke en medische apparaten die aan het netwerk worden toegevoegd. Dankzij de draadloze oplossingen van Extreme kunnen onze bezoekers en medewerkers vertrouwen op betrouwbare connectiviteit en kan het IT-team zorgeloos onze patiënten ondersteunen.”

Backbone van de zorg

IT is volgens Country Manager Benelux Henk Bretveld van Extreme Networks de verborgen backbone van elke grote zorginstelling. “Tijdens de pandemie hebben we gezien hoe belangrijk een veilig, klinisch-gericht netwerk is voor gebruikers, applicaties en apparaten die ons gezond houden. Met managementplatform ExtremeCloud IQ op ruim honderd locaties, kan Cordaan garanderen dat medewerkers beschikken over de tools en technologieën om te voldoen aan patiëntbehoeften en om de best mogelijke zorg te bieden.”

Belangrijkste voordelen voor Cordaan

  • Schaalbare connectiviteit: Cordaan heeft 3.000 ExtremeWireless AP410 Wi-Fi 6 cloud-managed accesspoints en 650 ExtremeSwitching-switches uitgerold, inclusief de ExtremeSwitching 5520-serie. De oplossingen zijn speciaal gebouwd voor organisaties met veel locaties en bieden schaalbare connectiviteit voor medewerkers, patiënten en bezoekers – ongeacht hun locatie. De access points bieden fulltime gerichte dual-band sensorscans tegen malafide apparaten.
  • Naadloos en veilig cloudmanagement – netwerkmanagementplatform ExtremeCloud IQ geeft end-to-end inzicht in het netwerk en onbeperkte toegang tot data zodat het IT-team nu eenvoudig apparaten en diensten binnen het verspreide netwerk kan monitoren en beheren naar een locatie te hoeven gaan. Netwerksegmentatie geeft patiënten en medewerkers snel en veilig toegang tot Wi-Fi en bovendien zijn essentiële medische apparaten gescheiden van andere apparaten om ze te beschermen tegen cyberaanvallen of datalekken. Met de open-standard API’s kan Cordaan sneller beslissingen nemen over business intelligence of workflows.
  • Vereenvoudigd netwerkbeheer en geoptimaliseerde kosten – Extreme Fabric Connect automatiseert het upgraden en toevoegen van nieuwe apparaten en diensten aan het netwerk zodat IT-teams zich niet bezig hoeven te houden met het onderhouden en troubleshooten van het netwerk. Het IT-team van Cordaan kan nu flexibel het geschikte besturingssysteem kiezen voor zijn 5520 Universal Platform en dit activeren via geautomatiseerde, zero-touch implementatie met ExtremeCloudIQ.

Over Cordaan

Cordaan is een toonaangevende zorgverlener die meer dan 20.000 mensen in Amsterdam, Diemen, Huizen en Nieuw-Vennep ondersteunt. De bijna 6.000 medewerkers en ruim 2.500 vrijwilligers van de organisatie verlenen verschillende zorgdiensten bij mensen thuis of in verpleeghuizen. De zorg wordt verleend aan ouderen, maar ook aan kinderen en volwassenen met bijvoorbeeld leerachterstanden en psychische problemen.

Extra bronnen

  • Top Considerations for your Healthcare Cloud Networking Strategy Blog
  • Why Health IT Teams Need Cloud Management Now More Than Ever Blog
  • Cloud Managed Networking for Dummies eBook
  • Omdia 2020 Cloud Managed Networking Report
  • Volg Extreme op TwitterFacebookLinkedInYouTube en Instagram

 

Terug naar Onze verhalen