‘Zorg heeft behoefte aan betere netwerken en technologie’

18 april 2023 om 09:25

Ziekenhuizen en zorginstellingen kampen met problemen in hun operationele klinische processen, waaronder personeelstekorten, bezuinigingen en security. Deze problemen hebben een negatieve invloed op de patiëntenzorg en de klinische productiviteit, maar kunnen worden opgelost door meer investeringen in netwerken. Dat blijkt uit onderzoek van Extreme Networks en HIMSS waarbij 100 IT-beslissers van Amerikaanse ziekenhuizen en zorginstellingen werden ondervraagd.

De whitepaper ‘Emerging from the COVID Pandemic’ presenteert de bevindingen van het onderzoek, namelijk dat zorginstellingen middels investeringen in hun netwerk de productiviteit van IT-teams kunnen verhogen, minder risico lopen op cyberaanvallen en betere applicaties kunnen ontwikkelen voor patiënten.

Tijdelijke oplossingen verergeren de situatie

Veel zorgorganisaties hebben in de coronapandemie snel moeten investeren in nieuwe technologie. “Omwille van de snelheid hebben ze de afgelopen jaren gekozen voor tijdelijke oplossingen maar die hebben hun problemen in principe alleen maar verergerd. Dit type oplossingen is namelijk niet ontworpen voor gebruik met duizenden apparaten, bandbreedte-intensieve applicaties en zeer actieve gebruikers”, stelt directeur Doug McDonald van Extreme Alliance van Extreme Networks.

“Een modern netwerk in de zorg ondersteunt duizenden apparaten en applicaties, zoals portals voor patiënten, hartmonitoren en MRI-scanners. Het netwerk levert een bijdrage aan verbeterde prestaties van nieuwe zorgapplicaties die de klinische productiviteit verhogen, ontlast IT-teams en verbetert de zorg voor patiënten. Tegen die achtergrond moeten ziekenhuizen en zorginstellingen hun bedrijfsnetwerken dus zien als een strategische investering en de oplossing voor de problemen die verouderde infrastructuur met zich meebrengen.”

Belangrijkste bevindingen uit het onderzoek

De whitepaper onthult verschillende belangrijke bevindingen die van invloed zijn op zorgorganisaties:

  • Organisaties voelen de impact van personeelstekorten en bezuinigen, waarbij het klinische personeelstekort de meeste impact heeft voor organisaties met 2.500 tot 14.999 medewerkers.
  • Tekorten aan IT-medewerkers hebben een aanzienlijke impact op de klinische productiviteit, met vertragingen bij de voltooiing van projecten, meer tijd om routinematige IT-taken te voltooien en meer tijd om fouten en problemen op te lossen.
  • Cyberaanvallen nemen toe, waardoor organisaties gedwongen prioriteit moeten geven aan security.
  • Zorgorganisaties zien het belang van investeringen in technologie, waarbij cybersecurity en geavanceerde softwaretoepassingen de hoogste prioriteiten zijn.

De volledige whitepaper is hier te downloaden.

Terug naar Onze verhalen