Zit het probleem in je netwerk of in je device?

25 november 2022 om 13:35

Als IT-managers bij zorgorganisaties wil je regelmatig kunnen zien wanneer jij en je team te maken hebben met personeelstekorten om alle taken en taken uit te voeren, budgetten om te voldoen aan nieuwe verzoeken voor netwerk- en applicatie-eisen en schaarste aan talent om de open plekken in het team te vullen. Onze collega Calvin Rowland, Senior Vice President voor SaaS Sales heeft een blog geschreven over de lancering van de upgrade van Extreme Intuitive Insights versie 2.0 met nieuwe functies die we graag willen delen!

De cloudgebaseerde applicatie Extreme Intuitive Insights uit ons portfolio ExtremeCloud helpt bedrijven die mobiele apparaten van Zebra gebruiken, onder andere met netwerkproblemen direct monitoren, identificeren, isoleren.

De eisen om netwerkproblemen op te lossen nemen gestaag toe naarmate organisaties en werknemers terugkeren naar een ‘normaal’ tempo na ruim twee jaar sinds de coronapandemie. Dus hoe ben je er zeker van zijn dat de tools die jij en je gebruiken, jou de zichtbaarheid van het netwerk en de clientapparaten kunnen bieden waar je naar zoekt? Met teams met beperkte budgetten en middelen, kun je het je simpelweg niet veroorloven om voor elk incident een teamlid het veld in te sturen.

Vorig jaar introduceerden we Extreme Intuitive Insights, een cloudgebaseerde applicatie uit ons ExtremeCloud-portfolio, om dit probleem op te lossen. Met deze oplossing kunnen bedrijven die mobiele apparaten van Zebra gebruiken direct problemen monitoren, identificeren, isoleren en oplossen die van invloed kunnen zijn op wifi-connectiviteit, roaming, applicatie- en spraakprestaties. Deze oplossing combineert Extreme’s netwerkzichtbaarheid met Zebra’s Mobility DNA-oplossingen (voorheen bekend als Wireless Insights). Nu introduceren we versie 2.0 en die heeft nieuwe functies die we graag willen delen!

Verbeterd dashboard

In overeenstemming met een van de kernprincipes van het Infinite Enterprise-concept van Extreme Networks , hebben we ons gefocust op het bouwen van consumentgerichte ervaringen. In plaats van spreadsheets en lijsten hebben we widgets en visuele waarschuwingen gemaakt om duidelijker te maken waar een probleem met het device of het netwerk zou kunnen zijn.

Dashboard voor intuïtieve inzichten van Extreme Networks

Meer gegevens over de apparaten die op jouw netwerk zijn aangesloten

De meeste probleemoplossingstoepassingen hebben alleen IP- of MAC-adressen voor alle aangesloten apparaten, waardoor snelle identificatie net zo efficiënt is als het zoeken naar een speld in een hooiberg. In deze release hebben we meer fijnmazige identifiers toegevoegd, zoals het device-model, en meer klantinformatie toegevoegd, zoals fysieke locatie, levensduur van de batterij, softwaredetails en NTP-status.

Dashboard voor intuïtieve inzichten van Extreme Networks

Meer intelligentie op device-niveau

Hier kun je nog verder inzoomen om te zien wat er aan de hand is op het niveau van een afzonderlijk device om vast te stellen of het probleem een ​​probleem kan zijn met Wi-Fi Link, roaming, latency of de kwaliteit van de VoIP-link.

Dashboard voor intuïtieve inzichten van Extreme Networks

Waar is het ‘schuldige’ device?

Heb je wel eens van die dagen dat gebruikers ter plaatse klagen over een probleem en om lokale ondersteuning vragen, maar je weet niet waar ze zich bevinden in je magazijn, kantoor of winkel? Op onze pagina Events kun je niet alleen zien welk event er is gebeurd, maar ook waar het device zich bevindt om je te helpen bij het oplossen van problemen.

Dashboard voor intuïtieve inzichten van Extreme Networks

Netwerk- EN device-gegevens, zeg je?

Geen hocus pocus of meerdere tabbladen hier. Binnen de release van Extreme Intuitive Insights 2.0 kun je gegevens van de ontvangen signaalsterkte-indicator (RSSI) bekijken vanuit ZOWEL het netwerk- ALS het device-perspectief. Als netwerkbeheerder zou je normaal gesproken alleen kunnen beweren dat het netwerk live was en verbonden was met een device. Nu kun je die netwerkgegevens nu koppelen aan de RSSI van het device.

Dashboard voor intuïtieve inzichten van Extreme Networks

Al met al zijn al deze nieuwe functies ontworpen om onze klanten te helpen de nauwkeurigheid van hun probleemoplossingsinspanningen te vergroten en de totale hoeveelheid tijd en hulpmiddelen te verminderen die nodig zijn om erachter te komen “is dit echt een netwerkprobleem of een device-probleem?”

Ik kan niet trotser zijn op het werk dat ons Extreme-team heeft gedaan om de mogelijkheden binnen Extreme Intuitive Insights te verbeteren. En natuurlijk ben ik ongelooflijk enthousiast over onze voortdurende samenwerking met Zebra. Als je meer wilt weten over dit product, bekijk dan de Extreme Intuitive Insights-pagina .

Terug naar Onze verhalen