Waarom zou jouw zorginstelling Wi-Fi 6E moeten overwegen?

18 november 2022 om 16:49

Problemen met draadloze connectiviteit in grote zorgomgevingen kwamen geregeld voor. Om dat te beseffen, hadden we de pandemie niet eens nodig. Wi-Fi 6E lijkt echter de remedie voor enkele kritieke pijnpunten van IT-zorgprofessionals. Laten we eens kijken waarom!

Dat ziekenhuiscampussen complexe en dynamische omgevingen zijn, is een understatement. Met onder andere meerdere toestellen per persoon, mobiele telefoons van personeel en gasten en alle andere toegepaste technologieën, is er al snel ruis op de lijn.

Het aantal apparaten en de enorme hoeveelheid data die zorginstellingen verbruiken, blijven onverminderd toenemen. Dit zorgt voor een onvermijdelijke strijd om bronnen, wat de prestaties van applicaties beperkt. Ziekenhuizen zijn gewoon het ideale voorbeeld van drukke, constant veranderende omgevingen.

Het resultaat? Kritieke zorgapparaten en applicaties die niet volledig werken. Merken in de gezondheidszorg leveren onvoldoende gebruikerservaringen en het IT-personeel is zo diep verzonken in de taken dat ze zich niet op innovatie kunnen concentreren. Een vrij slechte diagnose, maar gelukkig is er een remedie en die heet Wi-Fi 6E.

Wi-Fi 6E – het juiste recept

Het belangrijkste voordeel van Wi-Fi 6E is hoe het radiofrequenties (RF) met aanzienlijk aantal apparaten en gebruikers in één gebied aanstuurt. Aangezien we de basisfunctionaliteiten van de nieuwe Wi-Fi-standaard in het vorige artikel al hebben behandeld, focussen we specifiek op hoe Wi-Fi 6E enkele van de kritieke pijnpunten voor IT-zorgprofessionals kan oplossen.

  • Verbeterde prestaties en telefonie via wifi – Wi-Fi 6E maakt gebruik van de nieuwe 6 GHz-band die in eerste instantie alleen het best presterende clientapparaat van de volgende generatie zal dienen. Zo creëert het een ​​schonere RF-omgeving. Door congestie in 2,4 GHz/5 GHz-banden te verminderen en 6E-compatibele hardware te creëren, worden RF-conflicten geëlimineerd. Zo ontstaat een efficiëntere draadloze ervaring voor alle apparaten en gebruikers. Dit betekent een eenvoudigere overdracht van video, medische beeldvorming, analyses en documenten met betere ondersteuning van videoconferenties en spraakoproepen. Het betekent ook dat ziekenhuisbeheerders en artsen niet langer te maken hebben met trage downloadtijden of verstoorde communicatie.
  • Verbeterde zorg door betere efficiëntie – Verbonden apparaten worden vaak ‘wakker’ om data te delen en verbinding te houden met het netwerk. Dit kan ertoe leiden dat de levensduur van de batterij sterk vermindert. Dat is zacht gezegd niet ideaal in missiekritieke (zo niet levenskritieke!) instellingen. Wi-Fi 6E maakt gebruik van Target Wake Time (TWT) om de levensduur van het apparaat te verlengen. Omdat clinici steeds meer afhankelijk zijn van apparaten, telt elk stukje batterijlevensduur. Onverwachte uitschakelingen onderbreken de patiëntenzorg en/of de operationele efficiëntie.
  • Snellere en betrouwbaardere netwerken – Wi-Fi 6E wireless access points kunnen 2,5x snellere doorvoer leveren in vergelijking met gelijkwaardige Wi-Fi 6 AP’s. Een grotere doorvoer staat gelijk aan hogere transmissiesnelheden voor grote gegevensbestanden zoals MRI, radiografie en echografie. Ook teleconsults zullen van betere kwaliteit zijn. Wi-Fi 6E ondersteunt ook het nieuwe WPA3-coderings- en authenticatieprotocol, waardoor elke client en elk apparaat sterker wordt beveiligd.

Met andere woorden: met meer capaciteit, verbeterde efficiëntie en versterkte beveiliging, zal Wi-Fi 6E IT-leiders in de gezondheidszorg in staat stellen om de digitale transformatie te versnellen. Bovendien helpt het de toestroom van IoT en andere clientapparaten op het netwerk, beter te accommoderen.

Wi-Fi 6E en Extreme Networks

Als leider in bekabelde en draadloze netwerken begrijpt Extreme Networks de enorme kansen die Wi-Fi 6E biedt voor technologieleiders en de bedrijfsomgevingen die ze moeten ondersteunen. Daarom was Extreme de eerste wifi-fabrikant in de branche die een Wi-Fi 6E- enterprise grade oplossing leverde. Extreme’s AP4000 is de meest geavanceerde Wi-Fi 6E-oplossing op de markt, met toonaangevend cloudmanagement en de mogelijkheid om te werken op 2,4 GHz, 5 GHz én de nieuwe 6 GHz-band.

Onze producten zijn ontworpen voor omgevingen met een hoge dichtheid, zoals zorginstellingen en grote campusziekenhuizen. Daarom maken steeds meer toonaangevende klanten van Extreme, waaronder grote zorgaanbieders, gebruik van Wi-Fi 6E technologie.

Ben jij klaar om de wifi van jouw zorginstelling te verbeteren? Lees hier verder over Wi-Fi 6/6E voor Dummies of downloadt deze gratis e-book!

Terug naar Onze verhalen