Waarom Wi-Fi 6E volgens Extreme belangrijk is voor de zorg

5 juli 2023 om 15:43

Wi-Fi 6E gaat een impuls geven aan innovatieve toepassingen die gebruik maken van draadloze netwerken, voorspelt David Coleman, Director of Wireless (Office of the CTO) van Extreme Networks. Hij bespreekt waarom deze nieuwe toepassingen belangrijk zijn voor de toekomst van de zorg.

Het blijft natuurlijk lastig te voorspellen welke nieuwe software precies zal profiteren van het 6 GHz-spectrum, maar het is goed denkbaar dat deze nieuwe toepassingen hoge bandbreedte en lage latency vereisen, beide kenmerken van Wi-Fi 6E.

Wi-Fi 6E maakt toepassingen in de zorgsector mogelijk die eerder als onhaalbaar werden gezien, zoals VR en AR in het ziekenhuis. Deze levensechte ervaringen kunnen helpen bij het trainen van medewerkers of het voorlichten van patiënten, maar door een gebrek aan bandbreedte bleven ze lang een toekomstdroom. De mogelijkheden van Wi-Fi 6E brengen daar verandering in.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe Wi-Fi 6E de toekomst van de zorg snel dichterbij brengt. Ben jij klaar om de wifi van jouw zorginstelling te verbeteren? Lees hier verder over Wi-Fi 6E of download het gratis e-book!

Terug naar Onze verhalen