Patrick Groot Nuelend nieuwe Head of Vertical Markets & Strategy EMEA

12 juli 2023 om 12:36

Patrick Groot Nuelend is per 1 juli onze nieuwe Head of Vertical Markets & Strategy EMEA. In die rol wordt hij verantwoordelijk voor onder meer het ontwikkelen van de cloud en networking business van Extreme binnen de zorgmarkt in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Groot Nuelend wordt verantwoordelijk voor de groei van de business in de zorg, maar ook in de retail en hospitality, waarbij de focus zal liggen op grote eindklanten en partners en de strategie voor het introduceren van nieuwe cloud- en securitydiensten van Extreme.

De dynamiek van verticale markten zoals de zorg heeft Groot Nuelend altijd al geboeid. “Die branches zijn dynamisch en veranderen continu, zowel aan de IT-kant als bij klanten en eindgebruikers. De cloud- en netwerkoplossingen van Extreme Networks spelen een cruciale rol in de digitale transformatie bij die bedrijven en organisaties. Samen met onze partners en klanten creëren we nieuwe oplossingen gericht op hun innovatie en groei.”

Digitale transformatie

Groot Nuelend heeft ruim 25 jaar ervaring in de IT en grootzakelijke netwerkbranche en heeft senior functies bekleed bij Symbol Technologies, Zebra Technologies en Motorola. In 2017 is hij na de overname van Zebra in dienst gekomen bij Extreme Networks. In de afgelopen periode als EMEA Solutions Architect heeft hij strategische klanten en partners geadviseerd hoe de Software Driven Networking-oplossingen van Extreme hen ondersteunen bij hun ambities op het gebied van digitale transformatie en het bereiken van optimale resultaten.

Patrick heeft een BSc in Computer Technology aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en speelt in zijn vrije tijd keyboard in zijn amateurrockband.

Terug naar Onze verhalen