Nieuw: ExtremeCloud Edge maakt keuze voor cloud eenvoudiger

12 mei 2023 om 10:14

Extreme Networks heeft deze week ExtremeCloud Edge geïntroduceerd, het eerste networking Cloud Continuum in de sector. ExtremeCloud Edge is zeer interessant voor organisaties met grootschalige netwerken, waaronder uiteraard ook ziekenhuizen en zorginstellingen. ExtremeCloud Edge biedt hen meer keuzevrijheid en flexibiliteit bij het beheer van cloud- en netwerkapplicaties en gebruikt daarbij onder andere analytics en AI.

Met de lancering van ExtremeCloud Edge tijdens het internationale event Extreme Connect 2023 in Berlijn, is het uitvoeren van implementaties en beheertaken in cloudnetwerken nu makkelijker, sneller en goedkoper voor IT-teams. De oplossing vermindert de complexiteit en operationele kosten die vaak gepaard gaan met het beheer van grote aantallen projecten in de cloud.

Computing platform aan de netwerkrand

ExtremeCloud Edge is een computing platform dat aan de netwerkrand wordt gehost en het beheer van netwerkapplicaties uniformeert. In combinatie met ExtremeCloud IQ, CoPilot en SD-WAN, kunnen organisaties hiermee hun hele netwerkinfrastructuur harmoniseren; van een private cloud tot aan de netwerkranden. ExtremeCloud Edge verbetert dus de netwerkprestaties, omdat de rekenkracht van applicaties dichter bij endpoints en devices is en daarmee de gebruikerservaring van medewerkers. Ook zijn implementaties in de cloud te beheren in één enkele applicatie. Verder voldoen organisaties aan de meest actuele beveiligingseisen zoals data-soevereiniteit. ExtremeCloud Edge is momenteel de enige oplossing in de sector die meerdere netwerkscenario’s ondersteunt.

Naadloos en kosteneffectief cloudmanagement

CTO en Chief Product Officer Nabil Bukhari van Extreme Networks heeft tijdens Extreme Connect uitgebreid gesproken over ExtremeCloud Edge. “Bedrijven en organisaties werken steeds meer gedistribueerd en gebruikers op afstand zijn steeds afhankelijker van cloudapplicaties die hoge bandbreedte en lage latency vereisen. IT-afdelingen van grote organisaties zijn dus gebaat bij naadloze en kosteneffectieve oplossingen die netwerkapplicaties, zoals cloudmanagement, analytics en AI, naar de rand van hun netwerk verschuiven”, stelt Nabil.

Met ExtremeCloud Edge heeft Extreme Networks de complexiteit en kosten van cloudmanagement volgens Nabil drastisch verlaagd. “Klanten kunnen nu zelf bepalen hoe ze hun cloud implementeren op de manier die het beste aansluit bij hun bedrijfsdoelstellingen”, vervolgt Nabil. “Alle klanten verschillen, en dus hebben ze allemaal verschillende wensen als het gaat om bandbreedte, latency, snelheid en agility in de cloud, maar ook compliance, data residency van data-soevereiniteit. ExtremeCloud Edge is het begin van een nieuw tijdperk als het gaat om de cloud, databeveiliging en netwerkeenvoud.”

Beschikbaarheid ExtremeCloud Edge en applicaties

ExtremeCloud Edge is in de zomer van dit jaar beschikbaar via geselecteerde partners, en is uitgerust met Extreme-applicaties zoals ExtremeCloud IQ, ExtremeCloud SD-WAN en Extreme Intuitive Insights. Het volledige portfolio aan applicaties van Extreme is begin 2024 breed beschikbaar voor alle klanten.

Meer weten over ExtremeCloud Edge?

Vul het contactformulier in en iemand uit ons team neemt zo snel mogelijk contact op.


    Met het verzenden van dit formulier, ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.


    Ook stem je ermee in dat Extreme Networks, Inc. en geselecteerde partners je updates over producten, diensten en acties aanbieden via mail, telefonisch of post.

    Terug naar Onze verhalen