Trinec Ziekenhuis

Het Trinec Ziekenhuis is met ongeveer 800 medewerkers en 370 bedden misschien niet het grootste ter wereld, maar het is een cruciale zorginstelling voor de ruim 35.000 inwoners van deze Tsjechische stad en zijn omgeving.

Een multivendor IT-omgeving in 12 gebouwen zorgt voor connectiviteit met ongeveer 1.000 apparaten. Dit zijn zowel kleine apparaten zoals smartphones van het personeel en de gasten, maar ook grote medische machines zoals MRI. De gebouwen zijn onderling verbonden door 1 en 10 GB optische kabels (alle blokken hebben dubbele routes – Spanning Tree), inclusief 2 aparte serverruimtes, 7 fysieke servers en 46 virtuele servers. Aan de basis staat ExtremeCloud IQ Site Engine dat het cloudmanagemenplatform ExtremeCloud IQ uitbreidt naar apparaten van derden en niet-cloud-native apparatuur.

ExtremeCloud IQ Site Engine heeft het Trinec-ziekenhuis geholpen met onder andere:
  • Verkeerde configuraties van lokale software-agents detecteren. In plaats van updates te downloaden van een lokale beveiligde server, worden deze gedownload van het openbare internet.
  • Visuele ondersteuning voor het detecteren van ontbrekende VLAN-configuraties in de netwerkknooppunten door middel van plattegronden maar ook betere planning van configuratieback-ups.
  • Goed inzicht in wat er wordt aangesloten op het netwerk en eventuele kwetsbaarheden, onveilige apparaten binnen het netwerk isoleren. Dit inzicht strekt zich uit tot in het draadloze netwerk.
  • Uniforme security van de bekabelde en draadloze netwerken met diepgaande zichtbaarheid en controle over gebruikers, apparaten en applicaties via een enkele geïntegreerde gebruikersinterface.
Andere klanten