Parnassia Zorggroep

Parnassia Groep is de grootste GGZ-instelling van Nederland met 8.000 medewerkers op 560 locaties in Noord-Holland, Haaglanden en Rijnmond. Het IT-team beheert een core netwerk dat alle locaties en twee datacenters verbindt. Voor locaties die te ver van de netwerkring liggen, exploiteert Parnassia een eigen EVPN op dark fiber.

De gehele ICT-infrastructuur is afgelopen jaren gemigreerd naar Extreme Networks. De belangrijkste business drivers waren dat de infrastructuur moest voldoen aan het veranderende gebruik en de eisen van Parnassia, haar medewerkers, maar ook patiënten en hun families. Ook het groeiende aantal connecties met zakenpartners en leveranciers is meegenomen.

Overweldigende impact

De impact van de migratie is overweldigend geweest. Het nieuwe platform verbindt alle interne bedrijfs- en zorgtoepassingen, maar ondersteunt ook diensten zoals videocamerabewaking en reikt zelfs tot externe partners en klanten. De interne en externe netwerken zijn gescheiden op het optische netwerk van Parnassia. Zo kan het IT-team eenvoudig variabelen zoals uptime, latency, toegang en beveiliging van de infrastructuur beheren.

Fabric Connect

De implementatie van Fabric Connect heeft IT-beheer zoveel eenvoudiger gemaakt dat IT-teamleden hun werkcultuur en mindset in hun dagelijkse verantwoordelijkheden volledig hebben veranderd. De nieuwe infrastructuur heeft Parnassia geholpen om van reactief naar proactief te veranderen en dit is een grote mentaliteitsverandering.

Extreme Networks heeft Parnassia Groep geholpen met:
  • Een slimmer datanetwerk op basis van Fabric Connect voor het eenvoudiger uitrollen van devices.
  • Een slim wifi-netwerk waardoor patiënten en bezoekers altijd veilig kunnen internetten.
  • Een nieuwe infrastructuur waardoor het IT-team proactief is gaan werken in plaats van reactief.
Andere klanten