Groupe Jolimont

Met meer dan 5.500 medewerkers en artsen is Groupe Jolimont een netwerk van vestigingen die actief zijn in de provincies Waals-Brabant en Henegouwen. De organisatie omvat een brede waaier aan instellingen en activiteiten, waaronder zes ziekenhuizen.

Vandaag de dag wordt alle ICT centraal beheerd vanuit de locatie in Jolimont. Aan de basis staat een nieuw, volledig redundant datacenter. Momenteel werken twee ziekenhuislocaties nog met hun eigen infrastructuur, maar in de toekomst zullen ook zij toetreden tot het datacenter in Jolimont.

Extreme Networks heeft Groupe Jolimont geholpen met:
  • Veilig en betrouwbaar wifi: ExtremeSwitching en ExtremeRouting technologie, en ExtremeWireless access points helpen Jolimont Group om alle gebruikers en apparaten binnen zijn verschillende medische locaties te voorzien van betrouwbare en veilige connectiviteit.
  • Flexibel en schaalbaar netwerkmanagement: met Extreme Fabric Connect kan het IT-team van Jolimont Group het Virtual Local Area Network (VLAN) uitbreiden naar meerdere locaties. Zo communiceren resources voor patiënten en medewerkers alsof ze op allemaal op één locatie aanwezig zijn en wordt het configuratieproces voor nieuwe apparaten en gebruikers geautomatiseerd.
  • Vereenvoudigd netwerkbeheer: dankzij de software Extreme Management Center beschikt Jolimont over centraal inzicht in en beheer van het netwerk verspreid over 35 locaties. De beheerlast wordt verminderd door het automatiseren van meldingen voor netwerkproblemen of de configuratie van nieuwe apparaten.
Andere klanten