Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis

Het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) is een van de grootste ziekenhuizen van Brabant met drie vestigingen in Tilburg en Waalwijk die met elkaar zijn verbonden.

Na de fusie van het Elisabeth Ziekenhuis en TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, plus de vestiging in Waalwijk, had de nieuwe IT-organisatie één doel: de individuele netwerken van de ziekenhuizen migreren naar één metro-netwerk voor de drie locaties die kunnen worden beheerd vanuit een enkele interface en waarmee een snelle en gemakkelijke implementatie van diensten op alle locaties mogelijk is. Dankzij de oplossing van Extreme is alles nu verbonden, maar logisch gescheiden op het ETZ-netwerk en toegankelijk via fysieke en virtuele routers, switches, appliances, access points en firewalls.

Extreme Networks heeft het ETZ in Tilburg geholpen met:
  • Volledig redundant ontworpen netwerk voor de drie locaties en twee datacenters. Fabric Connect zorgt dat connectiviteit snel kan worden opgezet.
  • Veilige netwerktoegang: het ziekenhuis kan eindeloos enkele en dubbele verbindingen ontwerpen tussen netwerkapparatuur zonder dat ze elkaar storen en ExtremeCloud IQ en ExtremeAnalytics garanderen meer veiligheid en toegangscontrole.
  • Naadloos cloudnetwerkbeheer: Het ziekenhuis kan nu in de datacenters eenvoudig switches toevoegen en Fabric bespaart alle configuratietijd en denkwerk tijdens de migraties.
  • Vereenvoudigd netwerkbeheer en lagere kosten: ExtremeControl geeft flexibiliteit en schaalbaarheid bij het upgraden naar nieuwe hardware en ondersteunt zowel huidige infrastructuur als nieuwe systemen zodat het ziekenhuis niet gedwongen is om bestaande infrastructuur onnodig te vervangen. Dit voorkomt desinvesteringen.
Andere klanten