Hoe Wi-Fi 6E bijdraagt aan Connected Healthcare

10 december 2021 om 10:32

Wi-Fi 6E biedt enorme kansen voor grote organisaties in de gezondheidszorg en hun verbonden omgevingen. Diverse klanten van Extreme, waaronder grote zorgaanbieders, zorginstellingen en grote campusziekenhuizen rollen inmiddels Wi-Fi 6E uit. Neem Novant Health in de VS, dat als een van de eerste zorgcentra samenwerkt met Extreme aan de implementatie van Wi-Fi 6E. Novant beschikt zo over veel meer netwerkcapaciteit en verbetert de prestaties van kritieke zorgtoepassingen en medische apparaten. Deze blog legt uit hoe Wi-Fi 6E de pijnpunten voor IT-zorgprofessionals kan aanpakken!

Waar gaat Wi-Fi 6E over?

Wi-Fi 6E, waarbij ‘E’ staat voor ‘Extended’, werkt in de 6 GHz-band van het wifi-frequentiespectrum; niet te verwarren met ‘Wi-Fi 6’, dat uitsluitend afhankelijk is van de 2,4 GHz- en 5 GHz-banden, vertegenwoordigen Wi-Fi 6E en de 6 GHz-band de grootste capaciteitsopening in de geschiedenis van wifi. Voor verbonden bedrijfsomgevingen zal Wi-Fi 6E de connectiviteit van de volgende generatie apparaten bieden via minder overvolle ethergolven, bredere kanalen en snellere verbindingen om een ​​reeks innovaties op de markt mogelijk te maken.


Wist je dat: volgens 650 Group zal Wi-Fi 6E de komende jaren snel worden toegepast; meer dan 350 miljoen apparaten gepland om in 2022 op de markt te komen die 6 GHz ondersteunen, en meer dan 200% verwachte eenheidsgroei van Wi-Fi 6E enterprise draadloze access points in 2022.

Inherente IT-uitdagingen voor zorgorganisaties

Wi-Fi 6E kan leiders in de zorgtechnologie helpen bij het oplossen van verschillende pijnpunten die inherent zijn aan grote zorgomgevingen. Ten eerste is een groot voordeel van Wi-Fi 6E hoe het high-density RF-omgevingen aanpakt met een aanzienlijk aantal apparaten/gebruikers in één gebied. Met name acute zorgziekenhuizen en zorgcampussen zijn perfecte voorbeelden van drukke, drukbezochte en constant veranderende omgevingen.

Ziekenhuiscampussen zijn complexe en dynamische omgevingen, met meerdere apparaten per persoon, mobiel personeel/gasten en apparaten, en lawaai van andere technologieën. Tussen bedrijfskritische apparaten, IoT- en BYOB-apparaten blijft het aantal apparaten en de hoeveelheid gegevens die deze apparaten verbruiken groeien, waardoor er een strijd om bronnen ontstaat en de prestaties van applicaties worden beperkt. Het mogelijke resultaat? Kritieke apparaten/applicaties voor de gezondheidszorg werken niet volledig, zorgmerken bieden ondermaatse gebruikerservaringen en IT-personeel kan zich niet concentreren op innovatie – dit alles leidt tot over het algemeen slechte resultaten in de gezondheidszorg.

Potentie van Wi-Fi 6E voor de zorg

Verbeterde prestaties en geavanceerdere spraak via wifi: Wi-Fi 6E maakt gebruik van de nieuwe 6 GHz-band die in eerste instantie alleen zal worden gebruikt voor het best presterende clientapparaat van de volgende generatie om een ​​schonere RF-omgeving te creëren. Door congestie in 2,4 GHz/5 GHz-banden te verminderen met 6E-compatibele hardware die wordt gemaakt, helpt het om RF-conflicten te elimineren voor een efficiëntere draadloze ervaring voor alle apparaten en gebruikers. Dit betekent eenvoudigere overdracht van video, medische beeldvorming, analyse en documenten met betere ondersteuning van videoconferenties en spraakoproepen; het betekent ook dat ziekenhuisbeheerders en artsen niet te maken hebben met langzame downloadtijden of verstoorde communicatie.

Verbeterde zorg door betere efficiëntie: verbonden apparaten worden vaak ‘wakker’ om gegevens te delen en verbinding te houden met het netwerk; dit kan ertoe leiden dat de levensduur van de batterij en de energie voortijdig afnemen – zeker niet ideaal in bedrijfskritische (zo niet levenskritische) omgevingen. Wi-Fi 6E maakt gebruik van Target Wake Time (TWT) om de levensduur van het apparaat te verlengen; aangezien clinici steeds meer afhankelijk zijn van apparaten, telt elke levensduur van de batterij en onverwachte uitschakelingen onderbreken de patiëntenzorg en/of operationele efficiëntie.

Superieure prestaties en beveiliging = MEER innovatie! Wi-Fi 6E access points kunnen een 2,5x snellere doorvoer leveren in vergelijking met vergelijkbare Wi-Fi 6 AP’s. Een hogere verwerkingscapaciteit staat gelijk aan hogere transmissiesnelheden voor grote gegevensbestanden zoals MRI, radiografie en echografie, om nog maar te zwijgen van telegeneeskundesessies van betere kwaliteit. Wi-Fi 6E ondersteunt ook het nieuwe WPA3-coderings- en authenticatieprotocol, waardoor elke client of elk apparaat sterker wordt beveiligd. Met meer capaciteit, verbeterde efficiëntie en versterkte beveiliging, zal Wi-Fi 6E IT-leiders in de gezondheidszorg in staat stellen de digitale transformatie te versnellen en beter tegemoet te komen aan de toestroom van IoT en andere clientapparaten die op het netwerk komen.

Wi-Fi 6E en Extreme Networks

Als leider op het gebied van bedrade en draadloze netwerken begrijpt Extreme Networks de enorme kansen die Wi-Fi 6E biedt voor technologieleiders en de bedrijfsomgevingen die zij moeten ondersteunen. Als zodanig was Extreme de eerste wifi-fabrikant in de branche die een enterprise-grade wifi 6E-oplossing leverde. De AP4000 van Extreme is de meest geavanceerde Wi-Fi 6E-oplossing op de markt, met toonaangevend cloudbeheer en de mogelijkheid om te werken op 2,4 GHz, 5 GHz en de nieuwe 6 GHz-band.

De belangrijkste klanten van Extreme, waaronder grote zorgaanbieders, zorginstellingen en grote campusziekenhuizen rollen inmiddels Wi-Fi 6E-technologie uit. Neem Novant Health, dat samenwerkt met Extreme aan de implementatie van Wi-Fi 6E voor uitgebreide netwerkcapaciteit en verbeterde prestaties voor bedrijfskritische zorgtoepassingen en medische apparaten.

Meer informatie over Wi-Fi 6E en gezondheidszorg


Deze blog is oorspronkelijk geschreven door Matt McNeel, Senior Director, US Healthcare

Terug naar Onze verhalen