Hoe Fabric zorgorganisaties helpt hun IT-netwerken flexibel te beheren en schalen

19 januari 2023 om 14:53

De netwerktechnologie Fabric maakt het voor IT-teams heel eenvoudig om netwerkapparatuur, applicaties en zelfs devices van gebruikers te beheren. Extreme Networks biedt deze technologie ook, met onder andere Fabric Connect en Fabric Attach. Maar wat is Fabric eigenlijk en waarom is de technologie belangrijk voor zorgorganisaties?

Fabric is een geavanceerde IT-netwerktechnologie die zowel een totaalplaatje als hypergesegmenteerde informatie geeft van verkeer en activiteit op IT-netwerken. Dit vereenvoudigt het netwerkbeheer en de toegangsregels voor zorgorganisaties met meerdere locaties, waar gebruikers snel en flexibel toegang moeten hebben tot uiteenlopende applicaties. Dankzij de automatisering van Fabric kunnen zorgorganisaties gemakkelijk en snel netwerkdiensten implementeren, beheren en schalen naar aantallen gebruikers, locaties, apparaten en applicaties. Fabric zorgt bovendien voor één enkel, beveiligd netwerk met een kleiner zogenaamd aanvalsoppervlak, wat bovendien zorgt voor betere prestaties van applicaties en een betere operationele efficiëntie.

Toegevoegde waarde van het netwerk

Gezien de snelle toename van het aantal netwerkapparaten, devices en applicaties maar ook de groeiende behoefte aan bandbreedte, zijn IT-netwerken steeds meer strategisch voor zorgorganisaties, ziet Dan DeBacker, Senior Vice President of Products van Extreme Networks. “Zorgorganisaties moeten hun infrastructuur vereenvoudigen om de belasting op hun netwerk beter te managen”, stelt hij. “Maar misschien nog wel belangrijker, IT-afdelingen moeten anticiperen op de alsmaar groeiende vraag naar netwerkcapaciteit om de dienstverlening van zorgorganisaties op peil te houden. Alleen zo kunnen ze een goede ervaring garanderen voor eindgebruikers. Met Fabric kunnen ze dat flexibel doen zonder grote investeringen in tijd, geld en middelen. Zo is het netwerk steeds meer van toegevoegde waarde voor zorgorganisaties.”

Ziekenhuis Oost-Limburg

De Fabric-oplossingen van Extreme worden onder andere gebruikt bij Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL), een grote Belgische zorgaanbieder. ZOL wil meegroeien met de snelle ontwikkeling van technologie in de gezondheidszorg en wil veilige connectiviteit bieden voor medische apparatuur die essentieel is voor de patiëntenzorg. Daarom heeft ZOL zijn netwerk gesegmenteerd met Fabric Connect en de connectiviteit uitgebreid naar meerdere campussen, zodat patiënten verzekerd zijn van de beste medische diensten. Tegelijkertijd is de communicatie voor medewerkers verbeterd en besteedt het IT-team veel minder tijd en kosten aan netwerkbeheertaken.

Netwerk in dienst van patiënten

Het netwerk van Ziekenhuis Oost-Limburg moet volgens IT-manager Kurt Gielen bij ZOL te allen tijde in dienst staan van de zorg aan patiënten. “Fabric is een oplossing waarmee we kunnen blijven groeien en het helpt ons met de inzet van nieuwe medische technologie zonder stijgende kosten of complexiteit van het netwerk”, aldus Gielen. “Met de eenvoud, flexibiliteit, beveiliging en kostenefficiëntie van Fabric kunnen we ons kunnen concentreren op het verbeteren en uitbreiden van diensten aan patiënten.

Terug naar Onze verhalen