Extreme Networks in de zorg: nieuw leven ingeblazen

24 oktober 2022 om 15:37

Digitale transformatie in de gezondheidszorg betekent dat medische organisaties betrouwbare netwerkoplossingen nodig hebben die de patiëntenzorg verbeteren, IT-automatisering stimuleren, beveiligingsrisico’s minimaliseren en kosten verlagen – zonder daartussen te moeten kiezen. In dat opzicht zijn de technologieën van Extreme Networks precies wat de dokter voorschrijft. Laten we eens kijken hoe onze oplossingen de snel evoluerende omgevingen binnen de gezondheidszorg ondersteunen!

In een medische organisatie kan een IT-netwerk worden vergeleken met een bloedsomloop – het moet gewoon 24/7 werken. Ziekenhuizen en medische instellingen vertrouwen ip wifi-connectiviteit voor het optimaliseren van kritieke zorgactiviteiten en verbeterde ervaring van patiënten. Of het nu gaat om het verbinden van rollende werkstations, barcodescanners, infuuspompen of telefoons, het draadloze netwerk moet gewoon alle wifi-apparaten kunnen verbinden die nodig zijn voor realtime klinische zorg.

Netwerkverkeer

Een groeiende dichtheid van het netwerkverkeer legt een aanzienlijke druk op veel zorgorganisaties. Cordaan, een van de grootste zorgaanbieders van Nederland, was een van hen. “We hadden een veilige, flexibele en veerkrachtige cloudgebaseerde infrastructuur nodig om te voldoen aan de toegenomen vraag van duizenden persoonlijke en medische apparaten, zodat onze bezoekers en medewerkers betrouwbare connectiviteit konden blijven ervaren”, zegt Rob Bergfeld, Manager ICT Services bij Cordaan Group.

Betrouwbaar en schaalbaar

Om een betrouwbare en schaalbare connectiviteit voor personeel, patiënten en bezoekers te garanderen, besloot de organisatie gebruik te maken van de next-gen Wi-Fi 6-access points van Extreme Networks. Deze geavanceerde draadloze AP’s zijn speciaal ontworpen voor omgevingen met een hoge dichtheid. Ondanks de gestage groei van bandbreedte, zware medische IoT-apparaten, applicaties en use-cases die de infrastructuur belasten, leverden Extreme Wi-Fi 6-access points een uitzonderlijke ervaring, evenals naadloze toegang en onboarding van gast-/patiënt devices, tegen een voordelige prijs.
 
Terug naar Onze verhalen