Extreme integreert Fabric in SD-WAN-oplossing ExtremeCloud

8 februari 2023 om 16:03

Extreme Networks heeft de netwerkoplossing Fabric Connect geïntegreerd in zijn SD-WAN-platform ExtremeCloud. Extreme heeft dat vandaag bekendgemaakt. Een belangrijk voordeel van deze integratie is dat IT-teams van bedrijven hun IT-netwerken hiermee nog eenvoudiger kunnen beheren en tevens beschikken over verbeterde beveiliging van verbindingen tussen locaties zoals datacenters, campussen en externe vestigingen.

Nieuw zijn ook verbeteringen aan de automatisering van workflows als onderdeel van een vereenvoudigde user interface, maar tevens verbeterde zichtbaarheid en meer controle op de prestaties van applicaties. Met de integratie van Fabric en SD-WAN kunnen IT-afdelingen belangrijke netwerktaken en diensten van hun organisatie nu eenvoudiger automatiseren. Bovendien kunnen ze connectiviteit sneller, met minder inspanningen van IT-beheerders en met betere beveiliging aanbieden op nieuwe locaties. Fabric kan nu 90% sneller worden uitgerold.

Uniforme netwerken in datacenters en vestigingen

Organisaties maken steeds meer gebruik van applicaties in de cloud omdat medewerkers steeds vaker op andere locaties werken dan het hoofdkantoor. Deze ontwikkeling vraagt om uniforme netwerken voor het datacenter, vestigingen of een campus in de cloud. Met de geïntegreerde netwerktechnologie van Extreme is het voor IT-teams makkelijker om verschillende infrastructuren veilig te verbinden op één platform, maar ook om snel nieuwe locaties te verbinden, oorzaken van netwerkstoringen te vinden en op te lossen. Een voordeel voor gebruikers is dat de prestaties van applicaties sterk verbeteren dankzij de uniforme netwerkinfrastructuur.

Verbeterde prestaties van applicaties

De Amerikaanse Extreme-partner STEP CG gebruikt de nieuwe geïntegreerde mogelijkheden van Fabric en SD-WAN. STEP CG helpt bedrijven met het wegnemen van netwerkcomplexiteit door gebruik van innovatieve netwerktechnologie en dus is CEO Ed Walton blij met de oplossing van Extreme. “Met Extreme’s nieuwe geïntegreerde mogelijkheden van Fabric en SD-WAN kunnen onze klanten Fabric op een uniforme manier uitbreiden naar kleinere locaties en tegelijkertijd profiteren ze van de sterk verbeterde prestaties van applicaties van SD-WAN. Hierdoor zijn de IT-omgevingen van onze klanten nog veiliger, flexibeler en veerkrachtiger”, zegt Walton.

Netwerken sneller en makkelijker schalen

Dan DeBacker, Senior VP of Products van Extreme

Naarmate organisaties groeien, moeten zij hun netwerk volgens Dan DeBacker, Senior Vice President of Products van Extreme Networks, sneller en makkelijker kunnen schalen. “Medewerkers moeten altijd profiteren van dezelfde gebruikerservaring, waar ze ook werken”, aldus DeBacker. “Onze Fabric-oplossingen helpen organisaties wereldwijd met minder risico’s, eenvoudiger netwerkbeheer en kortere tijd voor het opzetten en beveiligen van nieuwe locaties. Met de integratie van Fabric en ExtremeCloud SD-WAN helpen we klanten met het verenigen van complexe en verschillende netwerken en het verbeteren van de netwerksecurity. Met SD-WAN hebben we de lat hoger gelegd dan ooit, waardoor het eenvoudig en kosteneffectief kan worden geïmplementeerd in elke organisatie.”

ExtremeCloud SD-WAN verbindt gebruikers via de cloud met applicaties
Naar onze oplossingen

Voordelen integratie Fabric in ExtremeCloud SD-WAN

  • Fabric to the edge – lagere operationele kosten en eenvoudiger netwerkbeheer. Klanten kunnen Fabric nu eenvoudig inzetten op nieuwe locaties en het hele netwerk beheren vanaf één scherm. Dankzij de integratie van Fabric met ExtremeCloud SD-WAN kunnen klanten nu Fabric-switches sneller detecteren en configureren en access points automatiseren. Connectiviteit is hiermee gemakkelijk uit te breiden naar nieuwe locaties, tegen lagere kosten maar met hogere security, zichtbaarheid en applicatieprestaties. Met Fabric kunnen IT-beheerders bovendien hypersegmentatie gebruiken voor optimale netwerkbeveiliging.
  • Workflows automatiseren biedt verbeterde efficiëntie IT – de nieuwe, gestroomlijnde workflows van ExtremeCloud SD-WAN verkorten de planning, implementatie en het beheer van de werkzaamheden van IT-teams van uren tot minuten. Het gaat om workflows zoals geautomatiseerde SaaS-applicatiedetectie, snellere siteconfiguratie en visualisatie van applicatieprestaties. Met SD-WAN identificeren IT-teams sneller de oorzaken van problemen die van invloed zijn op de gebruikerservaring, en krijgen ze data-gestuurde oplossingen. 
  • Verbeterde applicatieprestaties – Organisaties die met applicaties willen verbinden in clouddiensten zoals AWS en Microsoft Azure, kunnen dit in de geautomatiseerde benadering van Extreme doen via IPSec-tunnels, zonder SD-WAN-appliances of -software te installeren of beheren in de omgeving van de cloudserviceprovider. Deze aanpak brengt connectiviteit naar de rand van het netwerk, vereenvoudigt verbindingen met diensten en vermindert netwerkknelpunten. Dit geeft IT-teams meer controle en zichtbaarheid op applicatie- en netwerkniveau.
  • Bandbreedte van 10 Gbps – de nieuwe SD-WAN appliance IPE2200 van Extreme verwerkt 10 Gbps en is dus bij uitstek geschikt voor locaties met grote verkeersvolume en behoefte aan hoge bandbreedtes zoals datacenters en campussen. De appliance is beschikbaar in een ExtremeCloud SD-WAN-abonnement.
Terug naar Onze verhalen