Eén centraal netwerk voor Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

6 november 2023 om 09:52

Het nieuwe Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis stond bij de oprichting voor een grote uitdaging. Na de fusie van het Elisabeth Ziekenhuis en het TweeSteden Ziekenhuis moest alle infrastructuur namelijk worden samengevoegd tot één toekomstbestendig, redundant en beveiligd netwerk. Met Extreme heeft het ETZ tegenwoordig één geconsolideerd netwerk, schaalbare connectiviteit en is alle medische apparatuur verbonden. En ook na de migratie biedt Extreme Networks het ziekenhuis nog steeds veel voordeel, legt Franz Steinhauser uit in onderstaande video.

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis is al meer dan 20 jaar een van de trouwste Nederlandse klanten van Extreme Networks. Het ICT-team zag al snel dat Extreme Fabric Connect de toekomst was. Het netwerk moest namelijk op alle locaties beschikbaar zijn voor het personeel, medisch specialisten en gasten. Daar horen ook walkietalkies voor medewerkers, gebouwbeheersystemen en cameratoezicht bij.

Fabric bespaart tijd en denkwerk

ICT-adviseur Franz Steinhauser van het ETZ wist dat Extreme Fabric Connect de configuratie versnelt, de kans op menselijke fouten verkleint en zo gewoon veel tijd bespaart. “Fabric zorgt ervoor dat connectiviteit snel en waar nodig kan worden opgezet. Het ziekenhuis kan nu vrijwel eindeloos enkele en dubbele verbindingen ontwerpen, met sterren en ringen tussen netwerkapparatuur zonder dat ze elkaar storen. In onze datacenters kunnen we nu indien nodig eenvoudig een switch toevoegen en Fabric bespaarde ons zo veel configuratietijd en denkwerk tijdens de migraties.”

Terug naar Onze verhalen