De voordelen van de Intelligent Enterprise Edge

5 juni 2023 om 08:57

In een blog schrijft Markus Nispel (Chief Technology Officer bij Extreme Networks EMEA) over de Intelligent Enterprise Edge. Hij geeft een frisse kijk op het concept van edge computing en de potentie van next-gen applicaties en diensten. Sterker, de aanpak herdefinieert hoe we software bouwen, implementeren en gebruiken. Maar hoe werkt het en wat zijn de voordelen voor ziekenhuizen en zorginstellingen? Markus legt het uit.

Markus Nispel (CTO Extreme EMEA)

Simpel gezegd, wordt data van edge-apparaten in een traditioneel bedrijfsnetwerk naar de openbare cloud gestuurd voor verwerking. Met de Intelligent Enterprise Edge gebeurt het verwerken lokaal in apparatuur aan de rand van het netwerk. En dat er steeds meer data is, weet iedereen die in de IT werkt. Bedrijven en organisaties verplaatsen hun werkzaamheden namelijk steeds meer naar de rand van hun netwerken. Daar zitten immers hun klanten, werknemers en assets. Naarmate de wereld steeds meer verbonden en gedistribueerd raakt, wordt het concept van de Infinite Enterprise dus relevanter dan ooit.

Intelligent Enterprise Edge

De Intelligent Enterprise Edge is een gedistribueerde omgeving aangedreven door de kracht van AI en Machine Learning waarmee het implementeren van edge-native applicaties realiteit is geworden. Edge-native applicaties zijn vergelijkbaar met cloud-native met specifieke unieke kenmerken, zoals beveiligingseisen en lifecycle management. De verschuiving van applicaties naar de edge biedt drie belangrijke voordelen.

1. Verbeterde applicatie-ervaring dankzij snellere responstijden
Er worden steeds meer applicaties gemaakt voor meeslepende ervaringen die realtime verwerking en lage latentie vereisen. De toekomst van augmented reality (AR) en virtual reality (VR) voor bedrijven zijn hiervan de twee meest genoemde voorbeelden, aangezien zelfs een kleine vertraging in de verwerking een grote impact kan hebben op de gebruikerservaring. De edge, met zijn vermogen om data lokaal te verwerken, biedt de noodzakelijke lage latentie en real-time besluitvorming voor het ondersteunen van deze use cases en, net zo belangrijk, een betere algehele gebruikerservaring.

2. Goedkopere bandbreedte en rekenkracht
Zorgen over latency zijn een primaire drijfveer geweest, maar ook kostenbesparingen zullen de beweging naar de edge stimuleren. De edge kan fungeren als buffer, verwerking en filtering van data voordat deze naar de cloud wordt verzonden. Daardoor wordt de cloud minder belast en kunnen organisaties enorm besparen op bandbreedtekosten. Dit zorgt ook voor een efficiënter gebruik van resources, omdat de cloud zich kan richten op complexere taken, zoals machine learning en analyse.

3. Meer datasoevereiniteit
Organisaties willen het groeiende volume en de diversiteit aan gegenereerde data aan de rand kunnen beheren en verwerken. Daardoor wordt datasoevereiniteit een steeds belangrijkere overweging. De behoefte aan snellere datadistributie en verminderde latency zorgt voor een groeiende behoefte aan geavanceerde technieken voor het beheren en verwerken van data die gegevenssoevereiniteit waarborgen.

Resumerend

Dus, zal de cloud een nieuw thuis vinden in de edge? Het antwoord is ja. Het concept van de Intelligent Enterprise Edge biedt een nieuwe manier van denken over Enterprise Edge computing en hoe dit kan worden gebruikt om applicaties en diensten van de volgende generatie mogelijk te maken. Dit is een opwindende ontwikkeling voor de enterprise networking-industrie en we kijken ernaar uit om te zien hoe deze zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Meer weten over the Enterprise Edge


    Met het verzenden van dit formulier, ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.


    Ook stem je ermee in dat Extreme Networks, Inc. en geselecteerde partners je updates over producten, diensten en acties aanbieden via mail, telefonisch of post.

    Terug naar Onze verhalen