De netwerken en briljante geesten van ETZ Ziekenhuis in Tilburg

20 november 2022 om 14:10

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis is al 20 jaar een van de trouwste Nederlandse klanten van Extreme. Na een fusie is afgelopen vijf jaar alle bestaande infrastructuur van twee ziekenhuizen met drie vestigingen samengevoegd tot één toekomstbestendig redundant beveiligd netwerk. Reden te meer om eens gezellig bij te kletsen met Franz Steinhauser en Dennis Groen, die toegeven: “Met Extreme hebben we een partner die ons inspireert met hun visie en die, vice versa, door ons als klant wordt geïnspireerd.”

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) is een van de grootste ziekenhuizen in Noord-Brabant en bedient de inwoners van Tilburg, Waalwijk en omstreken. Met de fusie van het Elisabeth Ziekenhuis en TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, plus de vestiging in Waalwijk, een paar jaar terug, had de nieuwe organisatie één doel: de individuele netwerken van de ziekenhuizen migreren naar één metro-netwerk voor drie locaties die kunnen worden beheerd vanuit een enkele interface en waarmee een snelle en gemakkelijke implementatie van diensten op alle locaties mogelijk is.

Wens in vervulling

Volgens Senior Projectmanager Dennis Groen en ICT-adviseur Franz Steinhauser is deze wens met de hulp van Extreme meer dan in vervulling gegaan. Het nieuwe Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis kan nu namelijk partners, bedrijven en gebruikers veilig on-site toevoegen aan het ETZ-netwerk en deze flexibel beheren. Want wat zijn ziekenhuizen anders dan een verzameling interne en externe gebruikers zoals laboratoria, gespecialiseerde klinieken, cateringdiensten, andere diensten en niet in de laatste plaats de patiënten? Ze maken allemaal gebruik van een breed scala aan apparatuur. En of die nu modern of een beetje verouderd is, het heeft nog steeds connectiviteit nodig.

Dankzij de oplossing van Extreme is alles nu verbonden. Niet fysiek, maar logisch gescheiden op het ETZ-netwerk en toegankelijk via fysieke en virtuele routers, switches, appliances, access points en firewalls. Maar hoe is dit alles ontstaan?

Lees het hele verhaal op de Benelux site van Extreme Networks.

Terug naar Onze verhalen