Belgische zorgverlener Jolimont optimaliseert patiëntenzorg met Extreme Networks

23 april 2021 om 10:06

Extreme Networks heeft in samenwerking met IT-integrator Prodata Systems een volledige netwerkrefresh voltooid voor Jolimont Group, een van de grootste zorgverleners in België. Alle 35 locaties van de medische groep profiteren nu van een voor de gezondheidszorg geschikt draadloos netwerk dat voorziet in veilige, betrouwbare connectiviteit.

Dankzij het nieuwe netwerk kunnen meer dan 5.000 artsen, verpleegsters en technische en administratieve medewerkers patiënten het hoogste niveau van zorg bieden in elke fase van hun leven – van prenatale behandeling tot aan het verzorgingstehuis. Chief Technology Officer Paul Tassin van Jolimont Group heeft het als erg prettig om met Extreme Networks en Prodata Systems te werken. “Met hun hulp ondernemen we actie op onze strategie rondom het continu verbeteren van onze IT-infrastructuur. Zo kunnen we voorzien in de best mogelijke patiëntenzorg zonder ons druk te hoeven maken om netwerkconnectiviteitsproblemen. Dat is vooral tijdens de pandemie belangrijk, omdat we veel patiënten op afstand behandelen. Zonder een veilig en betrouwbaar netwerk is dat niet mogelijk.”

De belangrijkste voordelen van de implementatie van Extreme Networks zijn:
  • Veilige en betrouwbare wifi-verbindingen: ExtremeSwitching en ExtremeRouting, en ExtremeWireless™-accesspoints helpen Jolimont Group om alle gebruikers en apparaten binnen zijn verschillende medische locaties te voorzien van betrouwbare en veilige connectiviteit.
  • Flexibele en schaalbare netwerkoperatie: Met Extreme Fabric Connect™ kan het IT-team van Jolimont Group zijn Virtual Local Area Network (VLAN) uitbreiden van een van zijn locaties naar een andere. Hierdoor communiceren resources voor patiënten en medewerkers alsof ze op allemaal op één locatie aanwezig zijn en wordt het configuratieproces voor nieuwe apparaten en gebruikers geautomatiseerd. Daardoor kunnen patiënten die met grote regelmaat in een van de Jolimont-locaties te vinden zijn hun eigen apparaten efficiënt gebruiken om in contact te blijven met medewerkers en hun naasten.
  • Vereenvoudigd netwerkbeheer: Dankzij Extreme Management Center™-software beschikt het IT-team over centraal inzicht in en beheer van het netwerk dat is verspreid over 35 locaties. De beheerlast wordt daarnaast verminderd door bijvoorbeeld meldingen voor netwerkproblemen te automatiseren of de configuratie van nieuwe apparaten te automatiseren.
Moderne gezondheidszorg

Volgens Country Manager Benelux Henk Bretveld van Extreme Networks: “Netwerken zijn het centrale zenuwstelsel van het moderne gezondheidszorgsysteem. Zonder de juiste infrastructuur lopen organisaties het risico dat hun voorzieningen niet goed beveiligd zijn, dat ze niet met elkaar kunnen communiceren of dat ze zelfs helemaal niet meer werken. Jolimont Group is een inspirerend voorbeeld van een grote zorgverlener die heeft gekozen voor onze geavanceerde oplossingen om het netwerk toekomstbestendig te maken en om de toenemende digitale eisen van zowel medewerkers als patiënten te ondersteunen.”

Door snelle, veilige en betrouwbare connectiviteit te bieden, ondersteunt het nieuwe netwerk Jolimont Group in zijn missie om mensen gedurende hun hele leven te voorzien van de beste zorg – van prenatale consulten tot accommodatieservices voor de oudere generatie.

Extra bronnen
Terug naar Onze verhalen