Belang van Wi-Fi 6E in slimme ziekenhuizen

7 augustus 2023 om 12:36

In de snel veranderende zorgsector werken slimme ziekenhuizen aan innovaties in patiëntenzorg en meer efficiëntie in de dagelijkse zorgtaken van medewerkers. Intelligente netwerkoplossingen die passen in de patiëntgerichte digitale strategieën van ziekenhuizen zorgen volgens Extreme voor betere klinische en operationele resultaten. Wat is de rol van Wi-Fi 6E in het slimme ziekenhuis van de toekomst?

De zorgsector omarmt de digitale toekomst en daarmee staan ​​zorginstellingen voor de unieke uitdaging bij het beheren van patiëntgegevens, het optimaliseren van het energieverbruik en het verbeteren van de patiëntervaring. Slimme gebouwen (smart buildings) helpen bij het aanpakken van deze uitdagingen. In het verlengde daarvan maken slimme ziekenhuizen gebruik van geavanceerde netwerktechnologie die medische apparaten veilig verbindt, patiëntgegevens beschermt en een omgeving creëert met maatwerk zorg en verbeterde beveiliging voor patiënten.

Maar wat is een slim ziekenhuis eigenlijk?

Een slim ziekenhuis is een zorginstelling die geavanceerde technologie en intelligente systemen gebruikt voor het verbeteren van de patiëntenzorg, de efficiëntie van het personeel en de algehele gang van zaken in het ziekenhuis. Technologie verbindt apparaten, zoals medische apparatuur die geschikt is voor IoT, die data in realtime verzamelt en doorstuurt naar een centraal platform. Analyses van deze gegevens geven inzicht in de gezondheid van patiënten, de werkzaamheden in het ziekenhuis en de prestaties van medewerkers. Zo kunnen zorgverleners weloverwogen beslissingen nemen en de kwaliteit van de zorg verbeteren.


Slimme ziekenhuizen bevatten automatisering en kunstmatige intelligentie die processen stroomlijnen, fouten verminderen en patiëntresultaten verbeteren.


Waarom upgraden naar een slim ziekenhuis?

Slimme bouwtechnologie helpt ziekenhuizen met het creëren van gepersonaliseerde en boeiende patiëntervaring tegen lagere kosten en betere klinische resultaten. Slimme ziekenhuizen gebruiken realtime data-analyse om patiëntgegevens te bewaken en te volgen, zodat medisch personeel snel en effectief kan reageren op eventuele problemen. Slimme ziekenhuizen verbeteren de toewijzing van middelen, het voorraadbeheer en helpen de bedrijfsvoering in stand te houden, wat leidt tot betere resultaten. Bovendien kunnen slimme ziekenhuizen de communicatie en samenwerking tussen personeel verbeteren, wat leidt tot efficiëntere workflows.

Wi-Fi 6E netwerk als levensader

Betrouwbare en beveiligde vaste en draadloze netwerken zijn hiermee de levensader van de moderne gezondheidszorg. Wi-Fi 6E zorgt voor een revolutie in slimme ziekenhuizen  met meer snelheid, bandbreedte en mobiliteit. Het elimineert gaten in de dekking door middel van mesh-netwerken, kan verbinden met oudere apparaten en maakt draadloze werkgroepen mogelijk. Door het gebruik van 6 GHz-spectrum zijn ook bandbreedte-intensieve applicaties mogelijk, zoals met VR en AR. Kortom, Wi-Fi 6E stimuleert de digitale transformatie van zorginstellingen, vergroot de connectiviteit van medewerkers en patiënten en verbetert de klinische productiviteit en patiëntenzorg.

Een voorbeeld is het Novant Healthcare System dat honderden medische centra en ziekenhuizen ondersteunt. Met Wi-Fi 6E verbeterde Novant de connectiviteit van de ziekenhuis, waardoor effectievere communicatie tussen medewerkers en patiënten mogelijk is. “Ons draadloos netwerk garandeert de uitrol van nieuwe diensten en opent zo de deur naar innovatie in de mobiele zorg”, aldus Chief Wireless Network Architect Allen Rider bij Novant Health. “Wi-Fi 6E is de katalysator die onze visie op de gezondheidszorg en verbeterde ervaringen van patiënten mogelijk maakt.”

Toekomst van zorginstellingen

Robuuste en betrouwbare netwerkinfrastructuur staat aan de basis van een intelligente en verbonden slimme gebouwen met een optimale naadloze en boeiende ervaring voor patiënten en medewerkers van zorginstellingen. In de toekomst van de zorgsector is het aan zorgaanbieders om die technologie te benutten met het oog op de efficiëntie en het succes van hun zorginstelling.

Meer informatie over Wi-Fi 6E in slimme gebouwen

Meer weten over het belang van slimme (gebouw)technologie in de gezondheidszorg? Via onderstaand formulier ontvang je ons ​​eBook ‘Smart Buildings Infrastructure’ met praktisch advies voor organisaties die willen werken aan slimmere, efficiëntere infrastructuur.


Ontvang ons eBook over Wi-Fi 6E in de zorg


    Met het verzenden van dit formulier, ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.


    Ook stem je ermee in dat Extreme Networks, Inc. en geselecteerde partners je updates over producten, diensten en acties aanbieden via mail, telefonisch of post.

    Terug naar Onze verhalen