Bekroond Wi-Fi 6E-access point AP5050 is ideaal voor de zorgsector

31 juli 2023 om 12:03

Wifi-apparaten worden steeds vaker buiten gebruikt. Maar gebruikers zien de netwerkprestaties meestal snel afnemen als ze een gebouw verlaten, verder weg van access points… Dat kan echt problematisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen die apparaten gebruiken voor patiëntbewaking terwijl deze patiënten worden vervoerd tussen verschillende locaties. Extreme Networks heeft hiervoor de Extreme AP5050 uitgebracht; het eerste Wi-Fi 6E-access point in de branche voor drukke buitenlocaties.

CRN heeft onlangs uit meer dan 250 aanmeldingen enkele baanbrekende IT-producten geselecteerd die meerwaarde bieden voor klanten. De AP5050 van Extreme Networks haalde de finale in de categorie Networking – Wireless’! Dit apparaat speelt in op de groeiende vraag naar apparaten die kunnen werken in het 6 GHz RF-spectrum. Grote technische grootmachten zoals Apple of Samsung voorzien hun nieuwste producten van 6 GHz-connectiviteit. En aangezien consumenten deze nieuwe apparaten kopen en nieuwe toepassingen met een hogere bandbreedte gebruiken, is het meer dan waarschijnlijk dat de acceptatie van Wi-Fi 6E exponentieel zal groeien. Dat zal zich uitbreiden naar buitenlocaties omdat ook daar de vraag naar connectiviteit groeit.

Voorlopig is 6 GHz-wifi echter beperkt tot gebruik binnenshuis. Consumenten wachten echter met spanning op de voordelen van Wi-Fi 6E op buitenlocaties. En daar komt de AP5050 in beeld.

AP5050 maakt de weg vrij voor Wi-Fi 6E

De CRN Tech Innovator Awards focussen op het aanbod van IT-leveranciers die aanzienlijke technologische vooruitgang bieden voor bedrijven en organisaties in 37 categorieën, waaronder networking. De winnaars en finalisten zijn door CRN-medewerkers gekozen uit 254 aanmeldingen.

Een van die aanmeldingen, die uiteindelijk op de tweede plaats eindigde in de categorie ‘Networking – Wireless’, is de AP5050 van Extreme Networks – een nieuwe lijn speciaal gebouwde Wi-Fi 6E-access points. De AP5050 levert verbeterde draadloze ervaringen, hogere snelheden en minder interferentie. Daardoor werken grote buitenlocaties met een tot drie keer zo groot spectrum als eerdere generaties wifi!

Extreme brengt deze nieuwste generatie wifi als eerste naar buitenlocaties (in afwachting van FCC-ratificatie). De AP5050 levert snelle draadloze connectiviteit die is geoptimaliseerd voor drukke buitenlocaties, zoals stadions, campussen of grote ziekenhuizen. Dit zorgt voor betere prestaties van zowel nieuwe toepassingen als de oudere apparatuur die kan profiteren van de extra bandbreedte.

Bovendien wordt de AP5050 als universeel hardwareplatform geleverd met een mogelijkheid voor dual-persona. Daardoor kunnen klanten het besturingssysteem van hun keuze gebruiken en kan hij eenvoudig worden geïmplementeerd door een cloud-managed service of on-premise netwerkbeheer.

Lees hier meer over de AP5050 van Extreme Networks.

Terug naar Onze verhalen